Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

20 kişi aldı
11 Aralık'ta D.T.C.F. Farabi Sahnesi'nde gerçekleşecek Şefika Kutluer ve Zeynep Öykü konseri için biletler 11 Aralık 2019 | D.T.C.F. Farabi Sahnesi | Şefika Kutluer ve Zeynep Öykü

11 Aralık'ta D.T.C.F. Farabi Sahnesi'nde gerçekleşecek Şefika Kutluer ve Zeynep Öykü konseri için biletler

Çankaya
  • 11 Aralık 2019 / D.T.C.F. Farabi Sahnesi / Şefika Kutluer ve Zeynep Öykü için biletler
    %30
    ₺45
    ₺31,50
    TÜKENDİ

D.T.C.F. Farabi Sahnesi

Ankara Üniversitesi Sıhhıye Kavşağı Çankaya SIHHIYE / Ankara

Detaylar

  • Bu fırsat 11 Aralık 2019 | 19.30 | D.T.C.F. Farabi Sahnesinde gerçekleşecek "Şefika Kutluer ve Zeynep Öykü " konseri için geçerlidir.

  • Rezervasyon gerekmemektedir.

  • Biletlerinizi etkinlikten 1 saat önce gişeden alabilirsiniz.

  • OTURMA PLANI OTOMATİK OLARAK BELİRLENMEKTEDİR.

  • ALINAN BİLETLERDE İADE, İPTAL VE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ.

  • Hizmete ilişkin biletinizi etkinlik mekanından istemeyi unutmayınız.

Öne Çıkanlar

  • 10. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali “Doğu Batı ile Buluşuyor”

  • “Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin 10.su bu sene 3-25 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

  • 2010 yılında başlayan, Doğu batı ile buluşuyor temalı “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nde; bugüne kadar Çin’den Meksika’ya, Kore’den Yunanistan’a, Almanya’dan Rusya’ya, Avusturya’dan ABD’ne, Portekiz’den Lüksemburg’a, Hakasya’dan Slovenya’ya, Sırbistan’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Kosova’dan Kazakistan’a İsviçre’den Karadağ’a, Polonya’dan Litvanya’ya, İngiltere’den Fransa’ya, birçok ülkeden çok renkli performanslar, sergiler ve sunumlar yer aldı.

Şefika Kutluer ve Zeynep Öykü!

10. Uluslararası Şefika Kutluer Festivali “Doğu Batı ile Buluşuyor”

“Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin 10.su bu sene 3-25 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşiyor.

2010 yılında başlayan, Doğu batı ile buluşuyor temalı “Uluslararası Şefika Kutluer Festivali”nde; bugüne kadar Çin’den Meksika’ya, Kore’den Yunanistan’a, Almanya’dan Rusya’ya, Avusturya’dan ABD’ne, Portekiz’den Lüksemburg’a, Hakasya’dan Slovenya’ya, Sırbistan’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Kosova’dan Kazakistan’a İsviçre’den Karadağ’a, Polonya’dan Litvanya’ya, İngiltere’den Fransa’ya, birçok ülkeden çok renkli performanslar, sergiler ve sunumlar yer aldı.

Bu sene Festival’e Avrupa Birliği, İngiltere, Çekya, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’den sanatçılar katılacak ve ilk kez gerçekleşecek performanslar yapacaklar.

Festival bu sene de Anadolu’ya açılmaya devam ediyor. Geçen senelerde olduğu gibi bu yıl da konserler Ankara dışındaki şehirlerde tekrarlanacak. Resital: Şefika Kutluer, Flüt Zeynep Öykü, Arp

11 Aralık’ta Şefika Kutluer arpist Zeynep Öykü ile Ankara Üniversitesi DTCF Farabi Salonu’nda bir resital verecektir. New York Times eleştirmenlerince “Sihirli Flüt” olarak anılan Uluslararası flüt solistimiz Şefika Kutluer Unicef’in iyi niyet elçisi olarak çocuklar için dünya çapında birçok etkinliğe imza attı; İtalya Cumhurbaşkanı’ndan (“Cavaliere dell’Ordine della Stella della Solidarieta’ Italiana”) “İtalyan Devlet Nişanı”, “Avusturya Cumhuriyeti Altın Liyakat Nişanı” , “Kazakistan Devlet Kültür Nişanı” ve “Slovakya Cumhuriyeti Altın Devlet Şeref Madalyası” sahibi.

Şefika Kutluer, ayrıca; Türk kültürüne yaptığı hizmetlerden dolayı “Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü”nü bu ödülün ilk ihdas edildiği sene alan sanatçımız. Şefika Kutluer’in Berlin Filarmoni ile kaydettiği 2 ve İngiliz Royal Filarmoni orkestrası ile kaydettiği bir albüm dahil dünya çapında dağıtımda olan ve çok ilgi gören 17 albümü bulunmaktadır.

Zeynep Öykü, arpa geleneksel yollarla başlamamış, arpa olan tutkusunun peşinde dünyayı gezerek, tüm dünyadan farklı arp tekniklerini harmanlamış bir arpisttir. Arpı ilk kez çocukluğunda izlediği bir Japon filminde gördüğünde, çok uzak bir hayalden ibaretti. Taa ki Cambridge’de bir vitrinde arpı ilk kez yakından görene kadar.

Orada gördüğü ilk arp ile başlayan serüveni onu ilk olarak İrlanda’ya götürdü, kulaktan kulağa aktarılan kelt arpı geleneği ile tanıştı. Daha sonra Kaliforniya’da doğaçlama müzik üzerine çalışan arpist Susan Allen ile arpa daha farklı bir bakış açıdan bakmaya başladı. Klasik arp dünyasında ise yine bu türün en büyük isimleri, Fransa’da Isabelle Perrin, Marie Pierre Langlamet, Sylvain Blassel, Hollanda’da Erika Waardenburg, Ernestine Stoop ve Saskia Kingma, ve caz arpisti Rosetty de Ruiter ile çalıştı. Stüdyo deneyimlerinden memnun kalmadığı için arp eğitimi dışında, İngiltere’de Ses Mühendisliği alanında da eğitim aldı.

Arp ile yapılabileceklerin sınırını zorlamak isteğiyle, Amerika'lı Black Metal grubu Wolves in the Throne Room, Finlandiya'lı Senfonik Metal grubu Imperia, Finlandiya’lı Hard Rock grubu Lazy Bones’un albümlerine çaldı, Osmanlı saray müziği ve danslarının izini süren Taksim Taksim isimli projede dansçı Berrak Yedek, tanburi Murat Aydemir ve neyzen Salih Bilgin gibi isimlerin yanında yer aldı. Yine başka bir ilk olarak, Açık Radyo’daki 47tel2el isimli programı ile arp tarihi ve geleneklerini Türkiye’ye tanıttı.

Şu an Istanbul’daki stüdyosunda eğitim vermekte, arpın tanınırlığını arttırma misyonu ile konserler vermektedir. Barok müzik üzerine yoğunlaşan sanatçının “1685” isimli, Bach, Handel ve Scarlatti’nin eserleri üzerine yoğunlaşan ilk solo albümü 2020 yılında piyasaya sürülecektir.

Diğer Ankara Fırsatları