Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

1897 kişi aldı

İstanbul'un 25 asırlık efsanesi Kız Kulesi'ne ulaşım dahil, sergi girişi

Üsküdar
Rezervasyon & tüm sorularınız için 0850 532 51 76 numaralı telefondan veya 7/24 Bize Ulaşın ekranından bize ulaşabilirsiniz.
Kahvaltı'da 500 TL ve üzeri ilk fırsatta 50 TL indirim!
  • İstanbul'un 25 asırlık efsanesi Kız Kulesi'ne giriş
    %40
    ₺15
    ₺9
    TÜKENDİ
Kız Kulesi
Salacak Mevkii Tarihi Deniziçi Restaurant Kızkulesi Salacak - Üsküdar /İstanbul

Detaylar

  • Bu fırsat 24 Mart 2013 tarihine kadar, haftanın her günü geçerlidir.
  • 14 Şubat'ta geçerli değildir.
  • Rezervasyon gerekli değildir.
  • Kule müze ziyareti olarak 9:15 - 18:45 saatleri arasında hizmet vermektedir.
  • 0-6 yaş ücretsizdir.
  • Dilediğiniz kadar fırsat kodu alabilir, kullanabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
  • Fırsata; Kız Kulesi'ne tekneyle gidiş-dönüş ve sergilerine giriş dahildir.
  • Tekneler Kabataş'tan ve Salacak'tan kalkmaktadır. Kabataş seferleri saatte bir, Salacak seferleri 15 dakikada bir yapılmaktadır.
  • Başka indirim ve kampanyalarla birleştirilemez.

Öne Çıkanlar

  • İki kıtanın kucaklaştığı yerde bulunan küçük adacık, binlerce yıllık efsaneleriyle 2000 yılından itibaren hizmet veren Kız Kulesi sizi bekliyor!

  • Üstelik; İstanbul'un muhteşem manzarasına karşı Boğaz’ı dolaşabileceğiniz Kuledebarı ve Maiden's Tower ile lezzetlenebilirsiniz.

  • Bu efsanevi ve mistik atmosferden yanınızda bir hatıra ile ayrılmak isterseniz, hediyelik eşya bölümüne uğrayabilirsiniz.

  • Kız Kulesi'ni Facebook üzerinden takip etmek için lütfen tıklayınız.

Aşktan doğan 25 asırlık bir efsane...

Bir aşk hikayesi ile doğan nice efsanelere tanık olmuş İstanbul'un incisi; Kızkulesi. Antikçağ'da Hero ve Leandros’un ölümsüz ve yasak aşk hikayesinden, Bizans İmparatorluğu’da prensesin yılan tarafından sokularak öleceğinin kehanetine, Battal Gazi'nin Tekfurun kızına aşık olmasıyla; saklı hazineyi ve kızı kaçırmasına kadar bütün efsanelere 2500 yıl ev sahipliği yapmış Kız Kulesi sizleri bekliyor!









İki kıtanın kucaklaştığı yerde bulunan küçük adacık,binlerce yıllık efsaneleriyle 2000 yılından itibaren hizmet veriyor.

KızKulesi, 2012 yılında yapılan renovasyon çalışması ile hak ettiği çehresine kavuşmuş. 09.00-18.45 saatleri arasındaki gündüz servisinde; kafeterya, eşsiz manzaralı seyir terası ve 2012 yılında hizmete giren Kız Kulesi efsanelerinin sergilendiği ‘’efsaneler sergisiyle’’ misafirlerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Türkiye’nin ilk “White Glove Service” standardıyla hizmet veren restuarant’ı olan KızKulesi, 20.15 sonrasındaki akşam Servisinde; dünya mutfağının eşsiz yemeklerini değerli misafirlerine sunuyor.







Geçmişten günümüze Kız Kulesi..

Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır. Antik çağda başlayan geçmişiyle, Eski Yunan’dan Bizans İmparatorluğu’na, Bizans'dan Osmanlıya, tüm tarihi dönemlerde var olarak günümüze kadar gelmiştir.

Tarihte Kızkulesi’nin üzerinde yer aldığı kayalıktan ilk kez M.Ö. 410’da söz edilir. Anlatılanlara göre; önceleri Asya sahillerinin bir çıkıntısı olan kara parçası zamanla sahilden kopmuş ve Kızkulesi’nin üzerinde bulunduğu adacık oluşur. Boğaz’a girip çıkan gemileri denetlemek amacıyla bu küçük ada üzerine bir kule inşa edilmesiyle, Kız Kulesi’nin miladi öyküsü başlar..

Roma Dönemi’nde düşman gemilerini Boğaz’a sokmamak adına kullanılan Kız Kulesi, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra yıktırılır ve yerine taştan, içerisine toplar yerleştirilen küçük bir kalecik yapılır. Kule, Osmanlı döneminde savunma kalesi olmaktan çok bir gösteri platformu olarak kullanılır. Çevresinin sığ olması sebebiyle 17. asırdan sonra kuleye bir de fener konulmasıyla, kule artık deniz feneri olarak hizmet vermeye başlar. Kuledeki toplar da bu dönemde artık korunma için değil, merasimlerde selamlama için atılır.

Ancak Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküş devrine girmesi ile Kızkulesi, tekrar savunma kalesi olarak kullanılmaya başlar. Daha önce eğlenceler ve kutlamalar için yapılan top atışları, bu dönemde artık savunma amaçlı yapılır.

Kule, 1830’larda ise kolera salgınının şehre yayılmaması için karantina hastanesine dönüşür. Kızkulesi’nde tesis edilen bu hastanede uygulanan karantina ile salgının yayılması önlenmiştir.

Diğer İstanbul Fırsatları