Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

14 kişi aldı
2014-2015 İsmet Küntay ödüllü Nazım Hikmetin dev eseri 'Kurtuluş Savaşı Destanı' oyunu için biletler 9 Şubat 2015, saat: 20.00 - Beyoğlu Ses Tiyatrosu ve 16 Şubat 2015, saat: 20.00 - Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen 2 Salonu gösterimli "Kurtuluş Savaşı Destanı" için geçerlidir.

2014-2015 İsmet Küntay ödüllü Nazım Hikmetin dev eseri 'Kurtuluş Savaşı Destanı' oyunu için biletler

Beyoğlu, Maltepe

Kurtuluş Savaşı Destanı

Tarih: 9 Şubat 2015

Saat: 20.00

Yer: Beyoğlu Ses Tiyatrosu

Tarih: 16 Şubat 2015

Saat: 20.00

Yer: Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen 2 Salonu

Detaylar

  • Bu fırsat "Kuvayi Milliye-Kurtuluş Savaşı Destanı" adlı oyunun;

    • 9 Şubat 2015, saat: 20.00 - Beyoğlu Ses Tiyatrosu
    • 16 Şubat 2015, saat: 20.00 - Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kardelen 2 Salonu gösterimleri için geçerlidir.
  • Rezervasyon gereklidir. Rezervasyon için 0 212 251 18 65 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

  • ALINAN BİLETLERDE İADE, İPTAL VE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ.

  • Başka indirim ve kampanyalarla birleştirilemez.

Öne Çıkanlar

  • Zeliha Berksoyun yönettiği ve yer aldığı dev prodüksiyonda Abidin Dinonun bu eser için yaptığı desenler ve Muammer Sun'un 'Kurtuluş' senfonik müziği, özel projeksiyon gösterisiyle sergilenmektedir.

  • Nazım Hikmetin bu oyununda dev bir kadro yer almaktadır. 7 önemli kahramanı Tamer Levent, Yurdaer Okur, Mehmet Ali Kaptanlar, Devrim Evin, Nişan Şirinyan, Cenk Sözeri, ve Efe Tuncer canlandırmaktadır. Zeliha Berksoy da eserde anlatıcı olarak yer almaktadır.

Nazım Hikmet'in kaleminden!

Nazım Hikmet'in Türk Kurtuluş Savaşı'nı yazdığı destandan uyarlanan Kuvayi Milliye - Kurtuluş Savaşı Destanı sahnede!



"Kurtuluş Savaşı Destanı", bir büyük prodüksiyon olarak Tiyatro 2000 tarafından sahneleniyor. Nazım Hikmet'in ünlü eseri "Kuvayi Milliye - Kurtuluş Savaşı Destanı", şairin Bursa Hapishanesi'nde 1940'lı yıllarda kaleme aldığı "Memleketimden İnsan Manzaraları" eserinin içinde yer almaktadır.

Bu destan, Kurtuluş Savaşı'nı 1919'da memleketin içinde bulunduğu ağır koşullar ve insanların yılgın, ümitsiz, çaresiz bir sefaletten nasıl kendilerini kurtarmaları ve özgürlükleri için nasıl olağanüstü bir güçle ayağa kalkmalarının destanıdır.

Nazım Hikmet bu eserde, şiirselliğin yanında koyduğu tarihsel perspektif içinde anlattığı somut gerçekle Kurtuluş Savaşı Destanı'nın hem anlatanı hem savunanı durumundadır.

Bu büyük eserde, değerli tiyatro oyuncuları Tamer Levent, Mehmet Ali Kaptanlar, Nişan Şirinyan, Yurdaer Okur, Cenk Sözeri, Efe Tunçer, Devrim Evin, Payidar Tüfekçioğlu, ve anlatıcı olarak Zeliha Berksoy yer almaktadır.

Büyük ressam Abidin Dino’nun Kurtuluş Savaşı Destanı için yaptığı eserler, ayrıca değerli kompozitör Muammer Sun'un Kurtuluş Senfonisi oyunun yönetmeni Zeliha Berksoy tarafından sahneye konuluyor. Oyunun dekorunu Gökhan Yücesal, ışık tasarımını Yakup Çartık, makyajı Mira Civelek, ve müzik direktörlüğünü İlteriş Sun yapıyor.

Diğer İstanbul Fırsatları