Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

225 kişi aldı

Ali Poyrazoğlu'ndan tek kişilik stand-up gösterisi ve Moliere'in ölümsüz eseri "Kibarlık Budalası" için biletler

Caddebostan, Trump Alışveriş Merkezi

Trump Kültür ve Gösteri Merkezi

MECİDİYEKÖY / İstanbul

Caddebostan Kültür Merkezi

Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No: 11 CADDEBOSTAN / İstanbul

Detaylar

  • Bu fırsatın opsiyonları;

    • 10 Ekim 2015 | 20.30 | Trump Kültür ve Gösteri Merkezi | KİBARLIK BUDALASI
    • 14 Ekim 2015 | 20.30 | Caddebostan Kültür Merkezi | ÖDÜNÇ YAŞAMLAR
    • 15 Ekim 2015 | 20.30 | Trump Kültür ve Gösteri Merkezi | ÖDÜNÇ YAŞAMLAR adlı oyunların gösterimlerinde geçerlidir.
  • Rezervasyon gerekmemektedir. Biletler 1 saat öncesinde gişeden temin edilebilir.

  • ALINAN BİLETLERDE İADE, İPTAL VE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAZ.

Öne Çıkanlar

  • "Ödünç Yaşamlar", eğlenceli, keyifli, uçuk-kaçık, insanın içini açan, yaşam enerjisini yükselten bir güldürü...

  • "Kibarlık Budalası", Başrolünü Haldun Dormen'in oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri.

Tiyatro oyunları!

Ali Poyrazoğlu'nun, farkı yaratan insan üstüne tek kişilik eşsiz bir stand-up gösterisi "Ödünç Yaşamlar", eğlenceli, keyifli, uçuk-kaçık, insanın içini açan, yaşam enerjisini yükselten bir güldürü...

Başrolünü Haldun Dormen'in oynadığı Moliere'in ölümsüz eseri "Kibarlık Budalası" 17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak... Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz.

Ödünç Yaşamlar

Ali Poyrazoğlu, farkı yaratan insan üstüne tek kişilik eşsiz bir stand-up gösterisi "Ödünç Yaşamlar" sahne alıyor!

  • Yazan, yöneten: Ali Poyrazoğlu

"Ödünç Yaşamlar", eğlenceli, keyifli, uçuk-kaçık, insanın içini açan, yaşam enerjisini yükselten bir güldürü... Ali Poyrazoğlu, en gülünecek olayları ciddiyet penceresinden, en ağlanacak olayları güldürerek sergileyen bir usta...

Ali Poyrazoğlu, Ödünç Yaşamlar'da yine bir ilki deniyor, farklı bir tarzın öncülüğünü yapıyor; güldürü ustalığıyla yaşam koçluğu seminerlerini birleştiriyor. Kendisinden bir "uzatmalı" öğrenciden yola çıkarak tadına doyulmaz öyküler demetiyle seyirciyi bir yandan güldürürken, bir yandan da herkesin yaşamındaki en önemli olgularla ilgili aydınlatıcı bakışını paylaşıyor. "Ödünç Yaşamlar" özel yaşamında, kendinde, iş yaşamında, aşk hayatında, farkı yaratmak isteyen herkesin kullanması gereken yöntemler üstüne düşünen bir gösteri...

Eğer iş yerinizde, evinizde, aşkınızda, yaşamla olan ilişkinizde bir fark yaratmanın peşindeyseniz, kendinizden bir marka çıkaracağınıza inanıyorsanız, "Ödünç Yaşamlar" en az üç kere izleyeceğiniz bir oyun olacak. Ali Poyrazoğlu'nun çalışma yöntemlerini, yasakları, alışkanlıkları hınzır bir üslupla "ti"ye alan ezber-bozan gösterisi Ödünç Yaşamlar'ı sakın kaçırmayın.

Ali Poyrazoğlu'nun "Ödünç Yaşamlar" adlı kendi yazdığı kitaptan sahneye uyarladığı aynı adlı oyunda, kendine özgü yorumuyla toplumsal ironi öykülerinin anlatıldığı bir kara mizah örneği sunuyor.

"Ödünç Yaşamlar, stand-up yapmaya çalışanlara hodri meydan diyor. Ödünç Yaşamlar'ı izlerken tiyatro dünyasının kevgirlerinden akıp gitmiş dostlar el sallıyorlardı." (Çetin Altan - Sabah)

"Alkışlarınız ayrıca değerlendiriliyor. Ali Poyrazoğlu'nun elinde bir alkış kutusu var, içine dolduruyor alkışları oyundan sonra şimdi hayatta olmayan ustalarına ulaştırmak, salıvermek üzere... Ödünç Yaşamlar'ı sakın kaçırmayın." (Hakkı Devrim - Radikal)

"Okur yazar Ali Poyrazoğlu, entelektüel girdabına asla düşmüyor, onun kıyılarında gezinip, aksine seyirciye bu girdaplardan uzak tutuşun örneğini veriyor. Anlattıklarına daha çok gülüyorsunuz ama o size tüyatronun gülen maskını gösterirken, ardında sürekli drama maskını da tutuyor." (Doğan Hızlan - Hürriyet)

"Ali Poyrazoğlu'nun Ödünç Yaşamlar adlı tek kişilik oyununun sonunda müthiş bir bölüm var. 'İki günü aynı olan insanın, bir günü kayıptır', tam bir hayat felsefesi... Peki, bu hayat felsefesini nasıl yerine getireceğiz? İki günü aynı olan insanın bir günü kayıpsa, her günü aynı olan insanın neyi kayıptır. Ali Poyrazoğlu, oyunun sonunda o müthiş cümleyi inanılmaz bir tirada dönüştürüyor." (Ertuğrul Özkök - Hürriyet)

Kibarlık Budalası

1. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak.. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir.

Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir “soylu” ile evlendirmek... Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.

Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in, yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü Kibarlık Budalası‘nın uyarlamasını İpek Kadılar yaptı. Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun Koreografisi Mikel N. Vidhi, Kostüm Tasarımı Türkan Kafadar, Dekor Tasarımı Gizem Gürsel – Sedef Kermen, Işık Tasarımı Cengiz Özdemir‘e ait; Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cersioğlu, Hilmi Özçelik, Bahadır Vatanoğlu, Efe Deprem, Deniz Yeğin ve Işık Selin Kuyumcu rol alıyorlar.

Diğer İstanbul Fırsatları