Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

9 kişi aldı

ROLLsahne'de Tiyatro ve Oyunculuk Kursları

Taksim
Roll Dans & Roll Sahne
Osmanağa mahallesi Kuşdili caddesi No:3 K:6 (Teras kat) Kadıköy / İstanbul

Detaylar

  • Bu fırsat 31.10.2016 tarihine kadar geçerlidir.

  • Kayıt gereklidir. Kayıt için 0212 266 08 24-0543 544 28 00 numaralı telefonları arayabilirsiniz.

  • Kayıt iptalleri 24 saat önceden bildirilmelidir. Aksi takdirde fırsat kodlarınız kullanılmış sayılacaktır.

  • Dilediğiniz kadar fırsat kodu alabilir ve sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.

  • Başka indirim ve kampanyalarla birleştirilemez.

  • Hizmete ilişkin fiş veya faturanızı, hizmeti aldığınız işletmeden istemeyi unutmayınız.

Öne Çıkanlar

  • Şehir hayatının yoğunluğu, durağanlığı ve sizi sürekli bir yerlere savuran sorunsallarından sıyrılıp kendinize zaman ayırmak, bunu yaparken hayatınıza ve ruhunuza biraz renk katmak ya da var olan yeteneğinizi eğitmek istiyorsanız ROLLsahne sizleri bekliyor!

  • Kurs seçenekleri;

    • Çocuklar için Yaratıcı Drama Kursu,
    • Tiyatro, Oyunculuk, Drama, Diksiyon,
    • Doğaçlama Kursu, M.E.B. Sertifikalı Tiyatro,
    • Oyunculuk, Diksiyon ve Doğaçlama Kursu.

Hayatınıza sanat katmaya ne dersiniz?

UYGULAMA AŞAMALARI; ısınma ve rahatlama süreci, oyun ve rol oynama süreci, doğaçlamalar, oluşum ve değerlendirme olarak tanımlayabiliriz. Drama sürecine fiziksel ve duygusal olarak hazırlamak, bedeni rahatlatmak ve çalıştırmak için her çalışma mutlaka ısınma ile başlar, ısınma çalışmasının ardından oyun süreci ve doğaçlama çalışmaları gelir. Her çalışmanın sonunda ise mutlaka bir değerlendirme, geri bildirim alınır.

Yaratıcı drama ne demek?

Yaratıcı Drama, yaşayarak, oynayarak, deneyimleyerek öğrenme ve gelişme sürecidir. Basitçe tanımlamak gerekirse drama; oyun ve canlandırmaya dayalı olarak günlük yaşamdaki herhangi bir sözcüğün, kavramın, sesin, bir konunun,bir tablonun, bir heykelin, bir gazate haberinin, bir fotoğrafın ya da bir masalın, öykünün, şiirin ya da çocukların kendi kurguladıkları öykülerin, durumların canlandırılması, oynanması denilebilir.

Yaratıcı dramaya başlama yaşı ne olmalıdır?

Okul öncesi dönemde çocuğun yaratıcı drama yapması, gelişimi için son derece önemlidir. Çocukların yaşlarına ve konsantrasyon sürelerine, dikkat ve algılama biçimlerine göre drama dersi süresi saptanır. 4 yaş öncesi çocuklarla da oyun gruplarında da drama çalışmaları yapılabilir. Burada önemli olan yapılançalışmanın içeri ve süresidir.

Yaratıcı drama uygulamaları her çocuk için uygun mudur?

Yaratıcı drama uygulamaları her çocuk için uygundur. Çalışmalar özel eğitime ihtiyacı olan, otizimle mücadele eden ya da sessiz, içine kapalı çocuklar için, öfkeli, aşırı hareketli çocuklar için terapi niteliği taşımaktadır. Terapi alan çocukların terapilerine ek olarak, yaratıcı drama faaliyetleri önerilir. Yaratıcı drama gruplarının dinamiği saptandıktan sonra eğitim programı grubun ihtiyaçlarına göre yeniden oluşturulur.

Yaratıcı drama uygulama aşamaları nelerdir?

Uygulamanın aşamalarını; ısınma ve rahatlama süreci, oyun ve rol oynama süreci, doğaçlamalar, oluşum ve değerlendirme olarak tanımlayabiliriz. Drama sürecine fiziksel ve duygusal olarak hazırlamak, bedeni rahatlatmak ve çalıştırmak için her çalışma mutlaka ısınma ile başlar, ısınma çalışmasının ardından oyun süreci ve doğaçlama çalışmaları gelir. Her çalışmanın sonunda ise mutlaka bir değerlendirme, geri bildirim alınır.

Yaratıcı dramanın yararları nelerdir?

Yaratıcı dramanın çocuklara sayısız faydası var. Yaratıcı drama sayesinde, çocukların dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Dil gelişimi, kelime haznesi, kelimeleri kullanım biçimi zenginleşirken, çocuk, sözel, yazım ve anlatım konusunda yetkinlik kazanmaya başlar. Drama; çocuğun utangaçlık, çekingenlik vb. olumsuz duygularından arınmasını sağlar. Oyun oynayarak yapıldığı için soyut ve teorik, olay ve kavramların anlaşılıp somutlaştırılmasına yardımcı olur.

Çocukların düş güçlerinin gelişmesine ve yaratıcı düşünmelerine yardımcı olur. Estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Çocuklar, olaylara ve hayata eleştirel bir gözle bakmayı, yorumlamayı öğrenir. Drama etkili bir öğrenme aracıdır. Çocuklar, olaylar ve durumları, bunların arasındaki bağlantıları kolayca öğrenebilirler. Grupla yapılan bir etkinlik olduğundan çocuğun işbirliği yapma, sosyal ilişkiler, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur, çocukların sosyal gelişimini hızlandırır. Hayata ve olaylara olumlu bakabilme ve olumlu-pozitif davranışlar gösterebilmelerini sağlar. Kendisini, çevreyi daha iyi algılar, empati kurma becerisi gelişir.

Oynarken duygularını da yansıttığı için duygusal gelişimi hızlanır. Harekete dayalı oyunlarda bedenini tanır ve onu kullanmayı öğrenir. Etkinliklerde çocuk eğlenceli zaman geçirir, vaktini daha kaliteli geçirmeyi öğrenir. Çocukta sanat eğilimlerini başlatır ve sanatı özellikle de edebiyat ve tiyatroyu sevmesine katkıda bulunur. İyi birer izleyici olmayı öğrenir.

ROLLsahne'de Tiyatro, Oyunculuk, Drama, Diksiyon, Doğaçlama Kursu

Eğitimimiz bir ay da, 8 saat ders ve 8 saat pratik olmak üzere 16 saat, 6 ay da 96 saat sürer. Pratik spontane ve doğaçlama tiyatrodan oluşur. Katılım zorunlu değildir.Bir çok akademisyen eğitmen ile çalışma fırsatını yakalayacağınız programız: tiyatro, oyunculuk, fiziksel tiyatro ve mim, spontane ve doğaçlama tiyatro, diksiyon,dans ve hareket konularını içerir....

6 aylık dönem sonunda büyük oyunda sahneye çıkma şansını yakalayacak olan kursiyerlerimiz, dilerseler eğitimlerine 2. kurdan devam edebilirler.

ROLLsahne'de M.E.B. Sertifikalı Tiyatro, Oyunculuk, Diksiyon ve Doğaçlama Kursu 200 TL yerine 59 TL!

172 saat’lik Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalı TİYATRO, OYUNCULUK, DİKSİYON, KAMERAÖNÜ OYUNCULUK, DOĞAÇLAMA, SPONTANE TİYATRO KURSU aylık 200 tl yerine 49 tl… Akademisyen birçok eğitmen ile çalışma fırsatı yakala… Her dönem sonunda büyük oyunda sahnede yerini al… Eğitim bir ayda 24 saat, 6 ayda 172 saat sürer… Devam etmek isteyenler için toplam eğitimiz 24 ay sürer ve usta eğitmen sertifikası alamaya hak kazanır. Bu şekilde de Milli Eğitime bağlı tüm okullarda ücretli tiyatro eğitmen olarak çalışabilirsiniz.

Diğer İstanbul Fırsatları