Kapat

Popüler Kategoriler

Bütün Kategoriler

25 kişi aldı

Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi'nde tüm püf noktalarıyla temel fotoğraf atölyesi

Alsancak
Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi
Kıbrıs Şehitleri Cad. No: 66/3 Libabe Apt. Alsancak-Konak / İZMİR

Detaylar

  • Bu fırsat 29 Nisan 2015 tarihine kadar geçerlidir.
  • Dilediğiniz kadar fırsat kodu satın alabilir, hediye edebilirsiniz.
  • 1. kur 6 hafta, 20 saat sürecek; 2. kur, 5 hafta - 17 saat sürecektir.
  • Dersler hafta içi gündüz, hafta içi akşam ve hafta sonu olmak üzere 3 ayrı programda düzenlenecektir.
  • Detaylı bilgi ve kayıt işlemleriniz için 0538 425 10 10 ve 0232 463 55 03 numaralı telefonları arayabilirsiniz.
  • Ders programı ve daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Öne Çıkanlar

  • Fotoğrafçılığı üniversitede öğretim görevlisi hocalardan öğrenin... Fotoğrafa yeni başlayanlar ve temel fotoğraf eğitimi almış fakat kendini geliştirmek isteyenler için sunulan iki ayrı programdan istediğinizi seçebilirsiniz.

  • Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi eğitmen kadrosu için tıklayınız.

  • Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi'ni Facebook üzerinden takip etmek için tıklayınız.

  • Temel fotoğraf atölyesi 1. kur ders programı ve daha detaylı bilgi için tıklayınız.

  • Temel fotoğraf atölyesi 2. kur ders programı ve daha detaylı bilgi için tıklayınız.

Tüm incelikleri ile fotoğrafçılık!

Bünyesinde üniversitede öğretim görevlisi hocalar ve alanında uzman profesyonel fotoğrafçılar barınan Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi ayrıcalığı ile fotoğraf çekmeyi öğrenmeye ne dersiniz?

Fotoğrafın sadece teknik olmadığını bilen ve fotoğraf kareleri ile cümleler kuran kadromuz ile doğru bir başlangıç yapabilirsiniz. Sürekli gözden kaçan fakat hiç unutulmaması gereken, fotoğrafın bir anlatım biçimi olduğunu kendimize ilke edindik ve sizi de aramıza bekliyoruz."

1 kur temel fotoğraf atölyesi için;

  • İçerik;

"Fotoğrafın sadece teknik olmadığını bilen ve fotoğraf kareleri ile cümleler kuran kadromuz ile doğru bir başlangıç yapabilirsiniz. Sürekli gözden kaçan fakat hiç unutulmaması gereken, fotoğrafın bir anlatım biçimi olduğunu kendimize ilke edindik ve sizi de aramıza bekliyoruz."

  • Süre: 6 hafta - 20 saat

  • Gün ve saatler:

    • Hafta içi gündüz : 11:00 - 13:30
    • Hafta içi akşam : 19:30 - 22:00
    • Hafta sonu : 14:30 - 17:00
  • Eğitmenler:

    • Savaş Kolan - Onur Koç
  • Atölye içeriği

1. ders - teorik

"İlk dersimizde fotoğraf makinesinin mantığını anlamak için teknik bir giriş yapıyoruz. Her tip makine için ayrı ayrı danışmanlık desteği ile işlenecek dersimizin konu başlıkları şöyle : Fotoğraf tarihine kısa bir bakış, görüntü oluşumu. Makine tipleri, dijital ve analog makineler, renk kanalları, RGB - CMYK nedir, nelere dikkat edilmelidir. Megapixel, jpg, raw, tiff nedir, boyutlar neye göre kullanılmalıdır? Gördüğümüz görüntüyü fotoğraf makinesi ile yakalamak için neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmelidir? ilk dersimizde bu soruların cevaplarını hep birlikte bulacağız."

2. ders - teorik

İkinci dersimizde fotoğrafın temel anlamda tekniğini öğreneceğiz, yani enstantane ve diafram bilgisine değineceğiz. Örnek fotoğraflar ile önce diaframın ne olduğunu ve neleri etkilediğini, sonrada enstantaneyi öğrenicez. Ardından iki değişken arasındaki bağlantıya bakarak ışığa göre yapmamız gereken ayarları göreceğiz.

3. ders - teorik

"Bu dersimizde ışık, renk ve objektifler konusuna bakacağız. Fotoğrafta ışığın önemini görüp ışık türlerini inceleyeceğiz ve gösterge bilim üzerinden ışığın bizi nasıl yanılttığını öğreneceğiz. Işığı ve rengi kullanmayı öğrendikten sonrada objektifler konusuna bakarak hangi objektifin nerede kullanılması gerektiğini göreceğiz. Uzman eğitmenimiz size uygun en iyi objektifin ne olduğunu tespit etmenizde yardımcı olacak."

4. ders - teorik

"Son teorik dersimizde fotoğraftaki en önemli konu olan kompozisyon öğelerini inceleyeceğiz. Görüntülerin bizi neden etkilediğini, bizi etkileyen bir görüntüyü nasıl başkalarınada gösterebileceğimizi kompozisyon öğeleri üzerinden göreceğiz. Anlatım dilini inceleyen gösterge bilim üzerinden görüntüleri etkili ve gerçekçi cümleler haline getirmenin yollarını ve fotoğrafın sadece teknik olmadığını, anlatımın ne kadar büyük bir önem taşıdığını bu derste hep birlikte göreceğiz."

5. ders - uygulama

"Bu dersimiz tamamen uygulama ile geçecek. İzmirin en güzel mekanlarında belirlenen gün ve saatte buluşarak 4 teorik derste öğrendiğimiz bilgilerin uygulamasını yapacağız. Çekim sürecinin başından sonuna kadar eğitmenimiz size danışmanlık yaparak makinenize hakim bir şekilde fotoğraf çekmenize yardımcı olacak."

6. ders - değerlendirme

"Uygulama dersinde çekmiş olduğunuz fotoğraflardan seçip getirdiğiniz 10 tanesinin değerlendirmesini yapacağımız bu ders atölyemizde yapılacak. Geçen süreç içinde öğrendikleriniz ile çekmiş olduğunuz fotoğrafların okuması yapılıp gerekli düzenlemeler için tavsiyelerde bulunacak olan eğitmenimiz, bu arada size bir fotoğraf okumasıyla ilgili bilgilerde aktaracak." İncelemek için tıklayınız.

2. kur temel fotoğraf atölyesi için

  • İçerik;

"Temel fotoğraf atölyesinden sonra portre, gün batımı, gece çekimi, uzun pozlama ve ışıkla boyama gibi tekniklerle içeriği zenginleştirilmiş bu atölyede, fotoğraf bilginizi biraz daha ileri taşıyabilirsiniz."

  • Süre: 5 hafta - 17 saat

  • Dersler ve saatler:

"Dersler hafta içi ve hafta sonu olarak iki ayrı programda yapılır. Saatler, uygulama dersinin içeriği, uygulama yeri ve mevsime göre günbatımı saatlerinin değişmesi ile bağlantılı belirlenir. Her dersten önce dersin nerede ve saat kaçta yapılacağı katılımcılara bildirilecektir."

  • Eğitmenler:

    • Savaş Kolan - Onur Koç

1. ders - portre fotoğrafı - uygulama - 3 saat

"İlk dersimizde portre çekimi ile başlıyoruz. Önce atölyede buluşup portre fotoğrafı çekerken dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi alıp, stüdyo ışıkları ile ışık kontrolünü öğreniyoruz. Portre fotoğrafı için gerekli olan aydınlatma yöntemlerini uygulamalı oralarak inceliyoruz. Ardından sokağa çıkıp portre fotoğrafları çekmeye başlıyoruz."

2. ders - gün batımı çekimi - uygulama - 3 saat

"Tripod'larımızı alıp gün batımı fotoğrafları çekmeye çıkıyoruz. Güzel gün batımı fotoğrafları çekmek için ışık okuması ve kontrolü hakkında püf noktalarını uygulamalı olarak öğreniyoruz. White Balance ayarlarını kullanarak daha yaratıcı gün batımı çekimlerinin nasıl yapılacağını görüp, ters ışık uygulamasıda yaparak fotoğarflar çekiyoruz."

3. ders - gece çekimi - uygulama - 3 saat

"Bu dersimizde gece çekimi yapmak için gün batmadan hemen önce buluşarak uzun pozlama fotoğrafları için gerekli teknik bilgileri öğreniyoruz. Ardından şehrin belli mekanlarında uzun pozlama ve gece çekimi tekniklerini uyguluyoruz."

4. ders - ışıkla boyama - uygulama - 3 saat

"Son uygulama dersimiz olan ışıkla boyama dersi için atölyede buluşuyoruz. Fotoğrafın en eğlenceli tekniklerinden biri olan ışıkla boyama için önce örnekleri inceliyoruz ve çekim esnasında dikkat etmemiz gereken konuları detaylı bir şekilde öğreniyoruz. Sonra bir kaç uygulama yapıp farklı ışık kaynaklarının nasıl etkiler oluşturduğunu görüyoruz. Her katılımcı kendi istediği şekilde fotoğraf çekip ışıkla boyama uygulaması yapıyor ve sonunda herkesin çekilmiş özgün bir fotoğrafı oluyor."

6. ders - değerlendirme 5 saat

"İlk dört derste çekmiş olduğunuz fotoğraflardan seçip getirdiğiniz 10 tanesinin değerlendirmesini yapacağımız bu ders atölyemizde yapılacak. Geçen süreç içinde öğrendikleriniz ile çekmiş olduğunuz fotoğrafların okuması yapılıp gerekli düzenlemeler için tavsiyelerde bulunacak olan eğitmenimiz, bu arada size fotoğraf okumasıyla ilgili bilgilerde aktaracak." İncelemek için tıklayınız.

Savaş Kolan

1979 yılında Doğubayazıt’ta doğdu. İlköğretim ve lise yıllarını Doğubayazıt’ta geçirdikten sonra 1996 yılında İstanbul’a yerleti ve 2003 yılında Akdeniz Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümünde eğitim hayatına başladı. Akdeniz Üniversitesi’ni dereceyle bitirdikten sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde Fotoğraf bölümünde okumaya başladı.

İstanbul’da nike, colins ve efes gibi firmaların çekimlerinde görev aldı. Bir çok kurumda fotoğraf eğitimleri verdi ve aynı anda uzmanlaştığı deneysel ve belgesel alanında projeler üretmeye devam etti. 2012 yılında Yaşar Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve İzmir’e yerleşerek Siyah Beyaz Fotoğraf stüdyosunun kuruluşunda görev aldı. Halen Siyah Beyaz Fotoğraf stüdyosunda eğitmen ve fotoğrafçı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

  • Proje ve sergileri:

    • 2010 Photokina Fotoğraf Fuarı – Almanya ( Sergisi – Aynanın ardında )
    • Küresel Isınma – İ.T.Ü. Maçka kampüsü ( Sergi – 6 Derece )
    • İnsan hakları derneği – Hürriyet treni ( Karma sergi )
    • İnsan hakları derneği – Hürriyet treni ( Fotoğrafçı )
    • Fransız kültür merkezi – İstanbul ( Sergi – Kurgulamalar )
    • Projeler ( Okmeydanı – Yeni kentin kahramanları – Kadraj – Sahaflar – İstatistik - Hafıza )

Onur Koç

1990 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra lisans eğitimine halen Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde devam etmektedir. Fotoğrafla tanışması çocukluk yıllarına dayanmaktadır. Lisans eğitimi süresince üniversite fotoğraf topluluğunda eğitim alıp daha sonrasında eğitmenliğine devam etmiştir.

Fotoğraf ve video düzenleme ile ilgilenmektedir. Otel, düğün, doğum, reklam fotoğrafçılığı yaparak geçimini sağlarken kişisel ve grup olarak projeler üretip sergiler açmaktadır. Siyah Beyaz Fotoğraf Atölyesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi, Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi’ndei kişisel proje olarak “Ağaç Kesimi”, ortak proje olarak “Gündoğdu”, “Yeni Hayat Yolu”, “İş”, “Komşuluk”, Portre ve Obje”, “Kemeraltı” kişisel ve grup olarak katıldığı sergi, sunum ve gösterimlere örnek olarak verilebilir.

Diğer İzmir Fırsatları